Vietnamská kuchyně

Šéfkuchař: Kevin Ngu

Jaké je menu?

Phở Gà 
- slepičí nudlová polévka s bylinkami, Quay  

BÒ LÁ LỐT 
- hovězí karabáček v betelových listech, rýžové nudle, omáčka z citronové šťávy, arašídy

HEO GIÒN DA 
- křupavý bůček, papaya salát, ananas-chili dip, sladká soya omáčka

SINH TỐ BƠ  
- avokádový mousse 

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Pozorovat Kevina v kuchyni vám bude chutnat! Vietnamské chutě mu kolují krví a pokrmy vaří vždy od srdce. Nejvíce ho baví autentičnost a tradiční recepty, zároveň se ale snaží uspokojit poptávku evropských chutí a nebojí se experimentů. Kevin se může pyšnit zkušenosti z vyhlášených pražských i zahraničních asijských restaurací. Za zmínku určitě stojí asijská fusion restaurace SaSaZu nebo berlínská restaurace Nithan Thain. Nyní můžete jídlo od Kevina ochutnat v moderní pražské asijské restauraci Sia. Asijské menu této restaurace vychází z tradičních receptů, postupů a technologií, které jsou okořeněné nápady mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Pokud ovšem chcete umět tradiční vietnamská jídla nejen vychutnávat, ale také umět připravovat, pak přijďte do naší školy vaření Laboratorio. 

Silný slepičí vývar, rýžové nudle, zázvor, koriandr a další bylinky jsou základem asi té nejznámější vietnamské polévky Phở Gà, kterou vás Kevin naučí připravit tak, jak by si ji udělal rodilý Vietnamec. K tomu si vyzkoušíte připravit také Quẩy, což je smažené těsto z pšeničné mouky, které se k Phở Gà servíruje a málokdo to ví. Název dalšího chodu BÒ LÁ LỐT v sobě ukrývá hovězí karabáček v betelových listech, rýžové nudle, omáčku z citronové šťávy a arašídy. A chutná neskutečně. Sladko-kyselá chuť vybalancovaná do nejmenšího detailu vás bude nutit ochutnávat dál a dál. Na karabáčky bude použito kvalitní hovězí maso, vy si však doma můžete připravovat i levnější variantu z vepřového masa.

Poté přijde na řadu vepřový bůček Hanoj se solnou krustou - HEO GIÒN DA. Křupavost bůčku, svěžest papaya salátu, pikantnost ananas-chili dipu a sladkost soya omáčky nejlépe charakterizuje tento pokrm. Během přípravy chodu provoní kuchyň i takové ingredience jako badyán, skořice, koriandr, česnek nebo třeba máta. Avokádová pěna, příjemně lehký dezert je nejen svěží, ale také celkem jednoduchý na přípravu a sakra dobrý!

Kevin Ngu

Kevin Ngu se v České republice pohybuje již několik let. Dlouhou dobu pracoval v asijské fusion restauraci SaSaZu pod vedením šéfkuchaře Sahaf Satabay. Má ale také zkušenosti ze zahraniční, konkrétně z jedné z nejvyhlášenějších asijských restaurací v Berlíně, Nithan Thai. Nyní vám Kevin s radostí naservíruje svůj um na talíř v moderní asijské restauraci Sia, kde pracuje pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štiffta. Kevin vaří srdcem, miluje tradiční asijskou kuchyni, ale zároveň si uvědomuje důležitost uspokojení poptávky chutí evropské populace a nebraní se tak ani experimentům. 

 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli

4 000 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 800 Kč

Více

Burgery od Burgermana

Burgery od Burgermana

Petr Návrat

3 800 Kč

Více

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti

6 500 Kč

Více