Výčep - moderní české kuchyně

Šéfkuchař: Vojtěch Petržela

Jaké je menu?

- Kuřecí velouté s uzeným kuřecím stehnem, šlapané zelí, červený rybíz

- Tatarák z jelena sika, langoš, majonéza z hrachového tamari

- Vepřový jazyk, černá koprovka, koblih s cibulí, koprový prach

- Větrník             

 

 

 

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Vojtěch Petržela, mladý, ambiciózní a talentovaný kuchař, má na svůj nízký věk tolik zkušeností a ocenění, že by mu je mohly závidět i o generaci starší kuchaři. Na nejprestižnější kuchařské soutěži, kterou každoročně pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR, získal Vojtěch v roce 2019 titul nejlepšího kuchaře České republiky a toho uznání není na jeho menu jediné. Vojtěch aktuálně působí na pozici sous-chefa české restaurace Výčep korunní a je pravou rukou šéfkuchaře Jirky Hrachového. Kuchaři ve Výčepu sází na poctivá česká jídla a dodávají české kuchyni nádech Valašska v moderním pojetí. Můžete zde ochutnat například uzené vepřové žebro z jejich vlastní udírny, steaky, zvěřinu, jitrnice, bramborové placky, infuzované pálenky, pestrou nabídku vín i vyhlášený větrník. Větrník si na tomto kurzu připravíte společně s Vojtou i vy. Ale začněme od začátku…  Předkrm - kuřecí velouté s uzeným kuřecím stehnem, šlapaným zelím a červeným rybízem Vám dokonale naladí chuťové pohárky. Poté se dáme společně do přípravy tataráku z jelena sika, položeném na langoši s majonézou z hrachového tamari. Vojta Vás pak naučí tradiční českou koprovku trochu jinak - bude totiž s vepřovým jazykem, koblihem s cibulí a koprovým prachem. No a finále českého mehu završí větrník s vanilkoým a karamelovým krémem, ořechy a božskou chutí. Těšíte se, až ochutnáte?

 

Vojtěch Petržela

Vojtěch Petržela je sous-chefem české restaurace Výčep Korunní, kde pod vedením šéfkuchaře Jirky Hrachového servíruje zákazníkům tradiční české pokrmy v moderním pojetí obohacené o nádech Valaška. Vojtěch je také bývalým kapitánem juniorského národního týmu a nyní členem seniorského národního týmu kuchařů a cukrářů v České republice. Na svůj nízký věk se může pyšnit hned několika krásnými oceněními.  V letech 2016 až 2018 se stal třikrát za sebou vítězem mezinárodního mistrovství ČR juniorů. V roce 2018 získal také ocenění „Objev roku“ a hned rok poté, v pouhých 21 letech, získal prestižní ocenění „Kuchař roku“. Nespočet gratulací obdržel také v roce 2022, kdy se umístil na 4. místě světového finále Global Chef Challenge Abú Dhabí. Na vysoce profesionální úrovni se věnuje také carvingu, tedy vyřezávání ovoce a zeleniny. Celkové druhé místo z mistrovství světa v Lucembursku 2022 je toho jasným důkazem. Gratulujeme!

 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli

4 000 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 800 Kč

Více

Burgery od Burgermana

Burgery od Burgermana

Petr Návrat

3 800 Kč

Více

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti

6 500 Kč

Více