Workshop ANATOMIE DORTU

Šéfkuchař: Eliška Klanicová

500 CZK včetně DPH za osobu

Znáte tu situaci? Rozhodli jste se upéct dort, otevřete kuchařku nebo internet a zavalí vás tolik různých receptů, že vůbec nevíte, který si vybrat. Pár receptů přečtete a nejspíš vyberete podle příchuti, na kterou máte chuť, a nebo ten, který má nejhezčí fotku.

Pokud pečete častěji, možná vás dřív či později začne zarážet, kolik je různých druhů piškotů a způsobů jejich přípravy. Jeden korpus má v sobě spoustu másla, další téměř žádné a nebo je tam olej. Tady se tře máslo, tady se šlehají vajíčka. A pak sledujete v televizi Nigellu, která všechny ingredience prostě společně smíchá v robotu a nic neřeší. Jste zmatení, tak v čem je vlastně rozdíl? Jak který korpus chutná? A na co se různé druhy hodí? O tom si budeme povídat na workshopu s pastry chef restaurace La Finestra Eliškou Klanicovou. Nebudeme nic péct, vše bude předem připraveno, ale probereme si nejrůznější způsoby příprav, vše ochutnáme a společně zhodnotíme. Ale samozřejmě, dort není jen piškot, aby byl dort opravdu dortem, potřebujeme korpus doplnit krémem. Přesto, že poslední dobou vítězí spíše lehčí mascarpone či tvarohové krémy, určitě se vyplatí znát a mít v repertoáru i klasické máslové. Ovšem i těch existuje mnoho druhů. Víte co je to francouzský, německý či italský krém? Znáte cukrářský krém a jeho variace? Ne? Tak po tomto workshopu už tohle všechno vědět budete.

Společně ochutnáme a zhodnotíme šest druhů piškotů a čtyři druhy krému a probereme i další druhy, způsoby ochucení a základní přípravu dortů. A budeme mít konečně jasno, jak na ten nejlepší dort!

A k tomu se zahřejeme na místě připraveným svařeným vínem a lahodnou horkou čokoládou. 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Neděle, 03. 03. 2019, 14:00 - 17:00

Obsazeno

Eliška Klanicová

Vystudovala angličtinu a ekonomii, ale díky lásce k pečení otočila svůj život vzhůru nohama. Přestěhovala se do Londýna a získala vysněný Grand Diplome na  jedné z nejprestižnějších kulinárních škol na světě Le Cordon Bleu. V Praze absolvovala nespočet kurzů v Laboratoriu, teď se role vyměnily, z žáka je lektorka. Eliška je pastry chef restaurace La Finestra in Cucina a autorka blogu Elikatesy.

Další kurzy

22. 02. 2019

Ladies with cocktails in the kitchen

25. 02. 2019

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

26. 02. 2019

Pečení chleba s Maškrtnicí

26. 02. 2019

Men in the kitchen

04. 03. 2019

The Best of La Finestra

05. 03. 2019

Triky šéfkuchařů - dochucování a kyselost

07. 03. 2019

Taro v Laboratoriu

12. 03. 2019

Těstoviny - základ Itálie (ENG)

Další podobné kurzy

Vaříme v březnu

Vaříme v březnu

Martin Kortus

2 500 CZK

Více

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Leonardo di Clemente

3 600 CZK

Více

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Vladislav Ryasnyy

2 900 CZK

Více

Lanýžová večeře s Riccardem

Lanýžová večeře s Riccardem

Riccardo Lucque

3 950 CZK

Více

Originální zeleninová jídla

Originální zeleninová jídla

Michal Hromas

2 200 CZK

Více

Ryby a mořské plody ENG

Ryby a mořské plody ENG

Riccardo Lucque

3 300 CZK

Více

Frankieho božská pizza

Frankieho božská pizza

Frankie Gallucci

2 500 CZK

Více

Triky šéfkuchařů - dochucování a umami

Triky šéfkuchařů - dochucování a umami

Jana Bilíková

3 300 CZK

Více