Workshop ANATOMIE DORTU

Šéfkuchař: Eliška Klanicová

500 Kč včetně DPH za osobu

Znáte tu situaci? Rozhodli jste se upéct dort, otevřete kuchařku nebo internet a zavalí vás tolik různých receptů, že vůbec nevíte, který si vybrat. Pár receptů přečtete a nejspíš vyberete podle příchuti, na kterou máte chuť, a nebo ten, který má nejhezčí fotku.

Pokud pečete častěji, možná vás dřív či později začne zarážet, kolik je různých druhů piškotů a způsobů jejich přípravy. Jeden korpus má v sobě spoustu másla, další téměř žádné a nebo je tam olej. Tady se tře máslo, tady se šlehají vajíčka. A pak sledujete v televizi Nigellu, která všechny ingredience prostě společně smíchá v robotu a nic neřeší. Jste zmatení, tak v čem je vlastně rozdíl? Jak který korpus chutná? A na co se různé druhy hodí? O tom si budeme povídat na workshopu s pastry chef restaurace La Finestra Eliškou Klanicovou. Nebudeme nic péct, vše bude předem připraveno, ale probereme si nejrůznější způsoby příprav, vše ochutnáme a společně zhodnotíme. Ale samozřejmě, dort není jen piškot, aby byl dort opravdu dortem, potřebujeme korpus doplnit krémem. Přesto, že poslední dobou vítězí spíše lehčí mascarpone či tvarohové krémy, určitě se vyplatí znát a mít v repertoáru i klasické máslové. Ovšem i těch existuje mnoho druhů. Víte co je to francouzský, německý či italský krém? Znáte cukrářský krém a jeho variace? Ne? Tak po tomto workshopu už tohle všechno vědět budete.

Společně ochutnáme a zhodnotíme šest druhů piškotů a čtyři druhy krému a probereme i další druhy, způsoby ochucení a základní přípravu dortů. A budeme mít konečně jasno, jak na ten nejlepší dort!

A k tomu se zahřejeme na místě připraveným svařeným vínem a lahodnou horkou čokoládou. 

Eliška Klanicová

Vystudovala angličtinu a ekonomii, ale díky lásce k pečení otočila svůj život vzhůru nohama. Přestěhovala se do Londýna a získala vysněný Grand Diplome na  jedné z nejprestižnějších kulinárních škol na světě Le Cordon Bleu. V Praze absolvovala nespočet kurzů v Laboratoriu, teď se role vyměnily, z žáka je lektorka. Eliška je pastry chef restaurace La Finestra in Cucina a autorka blogu Elikatesy.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Sladký americký sen

Sladký americký sen

Josef Maršálek

4 950 Kč

Více

Italské klasiky (ENG)

Italské klasiky (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Snídaně stylově

Snídaně stylově

Lukáš Pocnar

2 900 Kč

Více

Ladies with cocktails in the kitchen

Ladies with cocktails in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Men in the kitchen ENG

Men in the kitchen ENG

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

The Best of La Finestra

The Best of La Finestra

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Chuť Srí Lanky (ENG)

Chuť Srí Lanky (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

To nejlepší z Esky

To nejlepší z Esky

Martin Štangl

3 950 Kč

Více