Workshop ANATOMIE DORTU

Šéfkuchař: Eliška Klanicová

500 Kč včetně DPH za osobu

Znáte tu situaci? Rozhodli jste se upéct dort, otevřete kuchařku nebo internet a zavalí vás tolik různých receptů, že vůbec nevíte, který si vybrat. Pár receptů přečtete a nejspíš vyberete podle příchuti, na kterou máte chuť, a nebo ten, který má nejhezčí fotku.

Pokud pečete častěji, možná vás dřív či později začne zarážet, kolik je různých druhů piškotů a způsobů jejich přípravy. Jeden korpus má v sobě spoustu másla, další téměř žádné a nebo je tam olej. Tady se tře máslo, tady se šlehají vajíčka. A pak sledujete v televizi Nigellu, která všechny ingredience prostě společně smíchá v robotu a nic neřeší. Jste zmatení, tak v čem je vlastně rozdíl? Jak který korpus chutná? A na co se různé druhy hodí? O tom si budeme povídat na workshopu s pastry chef restaurace La Finestra Eliškou Klanicovou. Nebudeme nic péct, vše bude předem připraveno, ale probereme si nejrůznější způsoby příprav, vše ochutnáme a společně zhodnotíme. Ale samozřejmě, dort není jen piškot, aby byl dort opravdu dortem, potřebujeme korpus doplnit krémem. Přesto, že poslední dobou vítězí spíše lehčí mascarpone či tvarohové krémy, určitě se vyplatí znát a mít v repertoáru i klasické máslové. Ovšem i těch existuje mnoho druhů. Víte co je to francouzský, německý či italský krém? Znáte cukrářský krém a jeho variace? Ne? Tak po tomto workshopu už tohle všechno vědět budete.

Společně ochutnáme a zhodnotíme šest druhů piškotů a čtyři druhy krému a probereme i další druhy, způsoby ochucení a základní přípravu dortů. A budeme mít konečně jasno, jak na ten nejlepší dort!

A k tomu se zahřejeme na místě připraveným svařeným vínem a lahodnou horkou čokoládou. 

Eliška Klanicová

Vystudovala angličtinu a ekonomii, ale díky lásce k pečení otočila svůj život vzhůru nohama. Přestěhovala se do Londýna a získala vysněný Grand Diplome na  jedné z nejprestižnějších kulinárních škol na světě Le Cordon Bleu. V Praze absolvovala nespočet kurzů v Laboratoriu, teď se role vyměnily, z žáka je lektorka. Eliška je pastry chef restaurace La Finestra in Cucina a autorka blogu Elikatesy.

Další kurzy lektora/ky

28. 09. 2019

Domácí listové těsto

Další volné kurzy

S Darinou - Rodinný jídelníček efektivně

S Darinou - Rodinný jídelníček efektivně

Darina Sieglová

2 500 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Triky šéfkuchařů - Dochucování (sladká a slaná chuť)

Triky šéfkuchařů - Dochucování (sladká a slaná chuť)

Jana Bilíková
Honza Všetečka

3 300 Kč

Více

Domácí listové těsto

Domácí listové těsto

Eliška Klanicová

3 300 Kč

Více

Indian home cooking se Sofií 2 (ENG)

Indian home cooking se Sofií 2 (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

Tajemství chutí a vůní Asie

Tajemství chutí a vůní Asie

Ondřej Hutník

3 600 Kč

Více

Ladies with cocktails in the kitchen

Ladies with cocktails in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více