Workshop ANATOMIE DORTU

Šéfkuchař: Eliška Klanicová

500 CZK včetně DPH za osobu

Znáte tu situaci? Rozhodli jste se upéct dort, otevřete kuchařku nebo internet a zavalí vás tolik různých receptů, že vůbec nevíte, který si vybrat. Pár receptů přečtete a nejspíš vyberete podle příchuti, na kterou máte chuť, a nebo ten, který má nejhezčí fotku.

Pokud pečete častěji, možná vás dřív či později začne zarážet, kolik je různých druhů piškotů a způsobů jejich přípravy. Jeden korpus má v sobě spoustu másla, další téměř žádné a nebo je tam olej. Tady se tře máslo, tady se šlehají vajíčka. A pak sledujete v televizi Nigellu, která všechny ingredience prostě společně smíchá v robotu a nic neřeší. Jste zmatení, tak v čem je vlastně rozdíl? Jak který korpus chutná? A na co se různé druhy hodí? O tom si budeme povídat na workshopu s pastry chef restaurace La Finestra Eliškou Klanicovou. Nebudeme nic péct, vše bude předem připraveno, ale probereme si nejrůznější způsoby příprav, vše ochutnáme a společně zhodnotíme. Ale samozřejmě, dort není jen piškot, aby byl dort opravdu dortem, potřebujeme korpus doplnit krémem. Přesto, že poslední dobou vítězí spíše lehčí mascarpone či tvarohové krémy, určitě se vyplatí znát a mít v repertoáru i klasické máslové. Ovšem i těch existuje mnoho druhů. Víte co je to francouzský, německý či italský krém? Znáte cukrářský krém a jeho variace? Ne? Tak po tomto workshopu už tohle všechno vědět budete.

Společně ochutnáme a zhodnotíme šest druhů piškotů a čtyři druhy krému a probereme i další druhy, způsoby ochucení a základní přípravu dortů. A budeme mít konečně jasno, jak na ten nejlepší dort!

A k tomu se zahřejeme na místě připraveným svařeným vínem a lahodnou horkou čokoládou. 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Neděle, 03. 03. 2019, 14:00 - 17:00

Obsazeno

Eliška Klanicová

Vystudovala angličtinu a ekonomii, ale díky lásce k pečení otočila svůj život vzhůru nohama. Přestěhovala se do Londýna a získala vysněný Grand Diplome na  jedné z nejprestižnějších kulinárních škol na světě Le Cordon Bleu. V Praze absolvovala nespočet kurzů v Laboratoriu, teď se role vyměnily, z žáka je lektorka. Eliška je pastry chef restaurace La Finestra in Cucina a autorka blogu Elikatesy.

Další kurzy

22. 02. 2019

Ladies with cocktails in the kitchen

25. 02. 2019

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

26. 02. 2019

Pečení chleba s Maškrtnicí

26. 02. 2019

Men in the kitchen

04. 03. 2019

The Best of La Finestra

05. 03. 2019

Triky šéfkuchařů - dochucování a kyselost

07. 03. 2019

Taro v Laboratoriu

12. 03. 2019

Těstoviny - základ Itálie (ENG)

Další podobné kurzy

Letní kurz burgerů jako z Dishe

Letní kurz burgerů jako z Dishe

Jiří Janouch

3 000 CZK

Více

Thajská večeře od Sofie

Thajská večeře od Sofie

Sofia Smith

3 000 CZK

Více

Pečení chleba s Maškrtnicí

Pečení chleba s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 300 CZK

Více

Men in the kitchen ENG

Men in the kitchen ENG

Martin Kortus

3 300 CZK

Více

Letní kurz burgerů jako z Dishe!

Letní kurz burgerů jako z Dishe!

Jiří Janouch

2 200 CZK

Více

Triky šéfkuchařů - dochucování a umami

Triky šéfkuchařů - dochucování a umami

Jana Bilíková

3 300 CZK

Více

Pečení vánočního cukroví II.

Pečení vánočního cukroví II.

Martin Beránek

2 900 CZK

Více

Sladké vánoční pečení s Maškrtnicí

Sladké vánoční pečení s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 300 CZK

Více