Základy fermentace (ONLINE)

Šéfkuchař: Zuzana Ouhrabková

Jaké je menu?

Ředkvička kvašená ve vlastní šťávě i s natí

Směs jarní zeleniny v láku

Jednoduché kvašené pickles

Chřest na kyselo

Kvašená rebarbora

Řepný kvas

Rebarborová limonáda

Fermentovaná řepa na několik způsobů

+ recepty navíc jen předvedené a k zopakování kurzisty později doma

Pomazánka z kvašené řepy

Omeleta s kvašenou natí

Polský čirý boršč z řepného kvasu

330 Kč včetně DPH za osobu

V tomto období se vracíme k úplným základům všeho včetně vaření a úpravy pokrmů. Proto v naší nabídce online kurzů nemůže chybět ani lekce základní fermentace. Zuzka vás provede všemi tajy tohoto prastarého procesu; pochopíte, co je to mléčná fermentace zeleniny; co a jak dělat a taky jak kvasit; jak vše správně připravit a v jakém nádobí, aby vám vzduch nedělal neplechu a taky jak vyřešit, když se něco nepovede. Fermentované potraviny jsou známé svou nakyslou chutí, která umí dodat šmrnc každému pokrmu, do kterého se přidají. Na kurzu si se Zuzkou společně připravíme hned čtyři recepty ze surovin, které jsou nyní běžně dostupné a které dost možná už máte v lednici. Jako nástavbu pak Zuzka předvede další tři recepty, ve kterých budete moct později použít společně zfermentované výrobky.

 

POPIS ONLINE KURZU VAŘENÍ

Naše online kurzy vaření probíhají pomocí aplikace Zoom přímo ve vašich kuchyních. 

Po zaplacení kurzu obdržíte:

  • odkaz, kde se kurz bude konat
  • manuál, který zabezpečí vaše snadné přihlášení
  • seznam surovin pro přípravu jídel
  • seznam nádobí a příslušenství, které budete potřebovat

Lektor vždy nejdříve stručně popíše postup, který vás bude čekat a pak společně s vámi jídla uvaří. Protože chceme, abyste si z online kurzů odnesli co nejvíce, jsme tu pro jakýkoli váš dotaz, připomínku nebo i jen prosbu o zpomalení nebo zopakování. Z nové  formy kurzu nemusíte mít obavy, vyzkoušeli jsme si to se svými babičkami a zvládly to levou zadní!

Po kurzu vám pak pošleme i receptury k jídlům, které jsme si společně uvařili. Protože s online kurzy teprve začínáme, budeme moc rádi, pokud nám po jeho skončení napíšete zpětnou vazbu.

Zuzana Ouhrabková

Zuzka fermentaci úplně propadla, sama tvrdí, že je fermentační fanatičkou. Za vším je hlavně polský řepný kvas a také kniha Síla přírodní fermentace od Sandora Katze, kterou přeložila do češtiny. Baví ji zkoumat a pochopit principy fermentace, a pak je co nejsrozumitelněji předávat dále, aby si toto dobrodružství mohl zkusit doma úplně každý.

Další kurzy lektora/ky

24. 07. 2020

Asijská fermentace

Další volné kurzy

Chuť Srí Lanky (ENG)

Chuť Srí Lanky (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

Ryby a mořské plody ENG

Ryby a mořské plody ENG

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Anatomie dortu

Anatomie dortu

Eliška Klanicová

3 300 Kč

Více

Frankieho božská pizza

Frankieho božská pizza

Frankie Gallucci

2 500 Kč

Více

Thajská večeře od Sofie ENG

Thajská večeře od Sofie ENG

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

Riccardova Itálie (ENG)

Riccardova Itálie (ENG)

Riccardo Lucque

3 600 Kč

Více

LA FINESTRA představuje: MASO

LA FINESTRA představuje: MASO

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více