ZERO WASTE workshop

Šéfkuchař: Juliana Fischerová
Michal Hromas

1 500 Kč včetně DPH za osobu

Workshop vznikl ve spolupráci s krásným projektem Zachraň jídlo. Na podzim vyjde kuchařka, která šetří peníze i naši planetu. Do této kuchařky svými recepty přispěla i Juliana Fisherová a Michal Hromas. Oba vás tímto kurzem provedou, budeme diskutovat a naučíte se, jak zužitkovat suroviny, které byste jinak doma vyhodili. 

Zero waste je tématem, které se nyní skloňuje všech směrech,. Nám je velmi blízké, protože i v kuchyni Laboratoria přistupujeme k surovinám s láskou, respektem a snažíme se nevytvářet zbytečný odpad. Budeme se věnovat surovinám, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají a my jim dáme ještě šanci zazářit v chutných receptech. Nevíte co se starým chlebem? Právě tady se dozvíte spoustu triků co s ním, třeba jak na výbornou polévku ze starého chleba. A dozvíte se  i co s dalšími přebytky v kuchyni. Nejedná se o klasický kurz, ale workshop, který však bude velmi obohacující. Krásné téma, Maškrtnica, Hugo a nás jen napadá, že už se teď se nemůžeme tohoto setkání dočkat. A co vy, přidáte se? 

Juliana Fischerová

Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Od malička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekl a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Další kurzy lektora/ky

07. 03. 2020

Cesta chleba s Maškrtnicí

17. 03. 2020

Pečení chleba s Maškrtnicí

Michal Hromas

"Hugo" začínal od píky jako každý kuchař v restauraci Aromi, Dům vína U závoje či Obecní dům, než se na Sahaře setkal s vařením na otevřeném ohni, kterému propadl. Výsledkem je jeho projekt Nomadis a realizace Streetfood festivalu či koncepty kuchyní v Herbivoru, Biozahradě, Mamacoffee, Crossclubu. Vidět ho můžete v pořadu U stánku na Streamu, slyšet Ve vlastní šťávě na radiu Wave.

Další kurzy lektora/ky

27. 04. 2020

Baskicko s Hugem

Další volné kurzy

Chuť Srí Lanky (ENG)

Chuť Srí Lanky (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

Hovězí, hovězí, hovězí!

Hovězí, hovězí, hovězí!

Martin Kortus
Olga Romanová

3 300 Kč

Více

The Best of La Finestra

The Best of La Finestra

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Vaření s dětmi

Vaření s dětmi

Darina Sieglová

2 500 Kč

Více

Asijská fermentace

Asijská fermentace

Zuzana Ouhrabková

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

České menu z Kuchyně II.

České menu z Kuchyně II.

Marek Janouch
Dalibor Křivánek
Olga Romanová

3 600 Kč

Více

Rodinný jídelníček efektivně s dětmi

Rodinný jídelníček efektivně s dětmi

Darina Sieglová

2 500 Kč

Více